Alle sportwedstrijden in Nederland deze maand afgelast

Gepubliceerd op 12 maart 2020 om 19:56

Vanwege het coronavirus zijn alle sportwedstrijden in Nederland deze maand afgelast. Het is één van de drastische maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd.
Op een persconferentie heeft minister-president Mark Rutte vanmiddag laten weten dat er tot en met 31 maart een streep gaat door alle evenementen met meer dan honderd personen. Dat geldt dus ook voor voetbalwedstrijden in de eredivisie, Keuken Kampioen Divisie én al het amateurvoetbal.
De KNVB adviseert amateurclubs om alle activiteiten - dus ook trainingen en oefenduels - op te schorten. De voetbalbond kwam gisteren nog met het nieuws dat er buiten Noord-Brabant nog gewoon kon worden gevoetbald. Een dag eerder was al wel aangekondigd dat de wedstrijden in Noord-Brabant niet werden uitgesteld.
De drastische maatregelen betekenen onder meer dat alle duels in de eredivisie en de eerste divisie tot eind deze maand niet doorgaan. De klassieker Feyenoord - Ajax (22 maart) moet dus worden uitgesteld. Hetzelfde geldt voor de oefentinterlands tussen het Nederlands elftal en de Verenigde Staten (26 maart) en Spanje (29 maart). Ook de jeugdinterlands zijn van de baan.
,,We hebben steeds op nadrukkelijk verzoek van de overheid hun beleid gevolgd en dat is op dit moment niet anders‘’, laat Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB, in een statement weten. ,,Uiteraard staat veiligheid en gezondheid bij alle betrokkenen bovenaan. Deze maatregelen brengen voor de voetbalwereld echter ook grote organisatorische, sportieve en financiële uitdagingen met zich mee. In de toekomst zal de voetbalsector een beroep moeten doen op de hulp van de overheid en autoriteiten om de organisatorische kwesties, maatschappelijke effecten en economische uitdagingen voor de gehele sector te kunnen ondervangen. We gaan te zijner tijd hier met alle partijen graag het gesprek over aan.”
De KNVB brengt de komende tijd in kaart wanneer de uitgestelde wedstrijden kunnen worden ingehaald. Bij voorkeur mét publiek.

Afgelaste speelrondes

Speelronde 27:
ADO Den Haag - Fortuna Sittard
Willem II - SC Heerenveen
PEC Zwolle - Heracles Almelo
PSV - FC Emmen
FC Utrecht - Vitesse
Sparta Rotterdam - Feyenoord
Ajax - FC Twente
RKC Waalwijk - FC Groningen
VVV-Venlo - AZ

Speelronde 28:
Heracles Almelo - Sparta Rotterdam
FC Twente - ADO Den Haag
PEC Zwolle - VVV-Venlo
Vitesse - Willem II
SC Heerenveen - RKC Waalwijk
Fortuna Sittard - PSV
FC Emmen - FC Utrecht
Feyenoord - Ajax
FC Groningen - AZ


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.