Betaald voetbal ligt vanwege corona stil tot 1 juni

Gepubliceerd op 23 maart 2020 om 19:15

Het betaalde voetbal ligt vanwege het coronavirus langer stil. Aanvankelijk was besloten tot 6 april, maar dat is nu verlengd tot 1 juni. De regering besloot vanavond dat ook samenkomsten met minder dan 100 personen verboden zijn. Dit betekent ook dat het voetbalseizoen bij de amateurs ten einde is.
Door de genomen maatregelen van vandaag gaat er ook een streep door de oefeninterland tussen Oranje en Griekenland. Die zou op 28 mei in Enschede worden afgewerkt. Eerder verschoof de UEFA het EK naar de zomer van 2021, de Europese clubfinales zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld. De eredivisie vergadert morgen over de gevolgen, maar de kans dat het seizoen niet wordt uitgespeeld, is heel groot.
De maatregel betekent dat voor de eerste keer sinds het seizoen 1944-1945 het voetbalseizoen niet wordt afgemaakt in het amateurvoetbal. Op donderdag 12 maart kondigde de regering aan dat alle sportactiviteiten in Nederland tot en met 6 april werden opgeschort. Die maatregel is nu verlengd tot 1 juni.
Dit betekent dat het onmogelijk is om het voetbalseizoen alsnog uit te spelen. De KNVB, die voor morgen al een bijeenkomst heeft belegd, moet nu beslissen wat er gebeurt met de promotie- en degradatieregelingen. Vanavond kon de voetbalbond nog niet zeggen wat precies de gevolgen zijn, nadat het kabinet in de strijd tegen het coronavirus nieuwe maatregelen heeft getroffen. ,,De consequenties zijn nu nog onbekend”, liet een woordvoerder weten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.