Persconferentie Rutte breekt kijkcijferrecords

Gepubliceerd op 22 april 2020 om 10:23

Ruim 7,8 miljoen mensen hebben gisteravond gekeken naar de persconferentie van premier Mark Rutte over de nieuwe coronamaatregelen. Voor een niet-sportprogramma is dat een kijkcijferrecord, zo blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Er keken bijvoorbeeld meer mensen naar Rutte dan naar het huwelijk van - toen nog - prins Willem-Alexander en Máxima (ruim 6 miljoen) en de recordhouder tot nu toe: de uitzending van Peter R. de Vries over Joran van der Sloot (7 miljoen).

De uitzending op NPO1 trok de meeste kijkers, 5,6 miljoen. De rest keek via RTL4 (ruim 1,6 miljoen) en SBS6 (585.000). Op M, de talkshow van Margriet van der Linden, stemden gisteren 2,7 miljoen mensen af. Het Half Acht Nieuws en het Journaal van 18.00 uur sluiten de kijkcijfer dag top 5 af.
Het kijkcijferrecord over de hele linie staat op naam van de halve finale van het WK voetbal in Brazilië in 2014. Toen zagen 12,4 miljoen kijkers hoe Nederland de halve finale verloor van Argentinië. Daarbij moet worden aangetekend dat van hen 9,1 miljoen thuis keken en de rest buitenshuis in cafés en op pleinen.

Kijk hier de persconferentie terug

Kijk de video vanaf 4:00 minuten


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.