RIVM: Negen zorgmedewerkers overleden aan gevolgen coronavirus

Gepubliceerd op 30 april 2020 om 14:12

Negen zorgmedewerkers in Nederland zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag. 458 zorgmedewerkers zijn in het ziekenhuis opgenomen of opgenomen geweest.

De overleden zorgmedewerkers hadden een leeftijd tussen de 45 en 69 jaar. Van zes van de overleden zorgmedewerkers is bekend dat ze bestaande gezondheidsproblemen hadden, meldt het RIVM. Bij drie zorgmedewerkers is dat nog niet bekend.

In totaal zijn 13.884 zorgmedewerkers positief getest op het COVID-19-virus.

 

Het RIVM liet dinsdag na vragen van onder meer NU.nl weten de cijfers over zorgmedewerkers te bundelen en te publiceren bij de dagelijkse update.

Deze cijfers kreeg het RIVM al wel van de 25 GGD's in het land, maar waren nog niet bijeengebracht.

Niet alle zorgmedewerkers liepen besmetting tijdens werk op

Deze cijfers laten echter niet onmiddellijk zien of de getroffen maatregelen rondom het coronavirus wel of niet werken, vertelde een woordvoerder van het RIVM dinsdag. Een groot deel van de besmette zorgmedewerkers heeft het virus niet tijdens het werk opgelopen.

Het is nog niet zeker of het RIVM de informatie over zorgmedewerkers voortaan ook dagelijks gaat melden, omdat het verzamelen en opschonen van de gegevens uit het meldingssysteem veel werk kost.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Vanessa
3 jaar geleden

Echt heel erg