Vanaf vandaag versoepeling maatregelen: kinderen weer naar school, kappers open

Gepubliceerd op 11 mei 2020 om 07:45

Na bijna twee maanden thuis gaan veel kinderen vandaag weer naar school. Het basisonderwijs kan worden opgestart. Ook kappers en andere contactberoepen gaan weer aan het werk. En er worden meer maatregelen versoepeld vandaag.

We beginnen met de basisscholen: het kabinet verwacht dat die veilig open kunnen zonder grote gevolgen voor het aantal besmettingen. De scholen gingen op 16 maart dicht vanwege onrust onder ouders en leerkrachten.

Op reguliere basisscholen gaan scholieren voor de helft van de tijd naar school. Scholen mogen zelf weten hoe ze dat invullen: de meesten kiezen voor halve klassen, die de hele dag naar school gaan. Leerlingen in het speciaal onderwijs gaan vanaf weer volledig naar school.

Middelbare scholen kunnen mogelijk vanaf 2 juni weer deels open.

In de afgelopen weken maakten leerlingen daarom thuis hun opdrachten, begeleid door ouders. Ze hadden digitaal contact met de meester of juf. 

Kapper

Een bezoekje aan de kapper kan ook weer. Kappers en andere contactberoepen zoals pedicures, paramedici, rij-instructeurs en schoonheidsspecialisten mogen vanaf vandaag weer aan het werk. Voorwaarde is wel dat ze alleen klanten zonder coronaklachten helpen.

Personeel mag mondkapjes dragen, maar dat hoeft niet. Er wordt gewerkt op afspraak, waarbij vooraf met de klant wordt besproken of het bezoek een risico oplevert.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Vanessa
3 jaar geleden

Ben benieuwd. Hopelijk gaat het goed