Middelbare scholen na vakantie helemaal open, 1 juli-versoepelingen gaan door

Gepubliceerd op 22 juni 2020 om 20:50

Middelbare scholieren mogen na de zomervakantie weer alle dagen naar school. Volgens Haagse bronnen van de NOS en RTL wordt dit woensdagavond bekendgemaakt op de persconferentie na het voorlopig laatste crisisberaad. Ook eerder aangekondigde versoepelingen voor 1 juli, zoals het openen van de sportscholen, zouden doorgang kunnen vinden.

Een voorwaarde voor de gehele heropening van de scholen is dat er hygiënemaatregelen worden getroffen en dat het coronavirus voor die tijd niet opnieuw oplaait.

De middelbare scholen zijn sinds 2 juni alweer deels open. De leerlingen gaan gespreid naar school, wat in de praktijk ongeveer neerkomt op een dag per week. Hierdoor kunnen ze momenteel onderling 1,5 meter afstand houden.

Na de zomervakantie zouden de leerlingen dus weer alle dagen naar school mogen. Vanaf dat moment hoeven ze onderling geen afstand meer te bewaren.  Docenten moeten zich wel houden aan de 1,5 meter.

Aangekondigde versoepelingen gaan door

Naast de versoepelingen op middelbare scholen, wordt volgens de bronnen aangekondigd dat de geplande versoepelingen van 1 juli voor sportscholen, sauna's, casino's en sportkantines doorgaan. Ook dit is onder strenge voorwaarden. Zo moeten sportscholen een goede ventilatie hebben.

Daarbij wordt volgens de bronnen het maximum aantal mensen bij uitvaarten, huwelijken, godsdienstbijeenkomsten en in de horeca en theaters, zoals aangekondigd, verhoogd van dertig naar honderd. De anderhalvemeterregel blijft wel gelden.


«   »