Rutte: Het virus is bezig aan een gevaarlijke opmars

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 om 19:17

Tijdens de extra persconferentie die donderdag is ingelast leggen premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge uit hoe nu verder, nu de coronabesmettingen in Nederland weer toenemen. Rutte richt zich vooral tot jongeren.

“Het coronavirus is in opmars”, zegt Rutte. “De cijfers liegen er niet om, het aantal besmettingen nemen toe. We dreigen de winst te verspelen die we hebben geboekt. De boodschap is dan ook simpel: een tweede lockdown willen we niet en die hoeft er ook niet te komen. Maar dan moet er wel wat gebeuren.”

Met name jongeren moeten hun verantwoordelijkheid nemen, voor zichzelf en voor de ouderen die ze liefhebben. “Werk wel mee aan contactonderzoek”, drukt Rutte hen op het hart. “Wees verantwoordelijk voor jezelf en anderen. Daarom een oproep: kom niet in de buurt van mensen van mensen die een kwetsbare gezondheid hebben, en ouderen. Dat risico mag je niet nemen. Juist om ons goed aan de basisregels te houden, hebben we ruimte voor versoepelingen. Laten we zorgen dat we tweede lockdown voorkomen, want lukt alleen samen.”

Feyenoord

Een tijdje geleden maakte Rutte bekend dat er bij betaald voetbal wel weer publiek mocht komen, maar in mindere mate. Ook mogen supporters niet meer hard schreeuwen, juichen en zingen. Afgelopen woensdag werd de Feyenoord selectie toegezongen toen ze het veld van De Kuip betraden. Het gezang van de Feyenoord supporters zorgde voor flink wat ophef in de media, omdat hiermee de coronamaatregelen werden 'genegeerd'. Hier lees je meer

Foto: ANP


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.