RIVM: Afgelopen week besmettingen met zeker 62% toegenomen

Gepubliceerd op 13 oktober 2020 om 16:04

Er zijn de afgelopen week 43.903 positieve coronatests geregistreerd, een stijging van 62,2 procent ten opzichte van een week eerder. Uit de wekelijkse cijfers blijkt daarnaast dat nog eens 150 Nederlanders zijn overleden met COVID-19, fors meer dan de 89 coronagerelateerde sterfgevallen van één week eerder.

Beeld: NL nieuws | Coronavirus

Ook het aantal ziekenhuisopnames steeg flink ten opzichte van één week eerder. Het RIVM registreerde 452 meldingen, tegenover 314 in de voorgaande week.

Bij de vorige wekelijkse update sprak het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de hoop uit dat half oktober een afname van de coronacijfers verwacht kan worden. Effecten van eerder getroffen maatregelen zouden mogelijk deze week zichtbaar worden, aldus de deskundigen.

Dinsdag werden echter 7.393 positieve tests geregistreerd, een nieuw dagrecord. Volgens het RIVM blijft de verwachte afname uit en "gaat de verspreiding van het coronavirus onverminderd door."
Volgens het RIVM nam in alle regio's en leeftijdsgroepen het aantal meldingen van COVID-19 verder toe. In 22 van de 25 Veiligheidsregio's zou de situatie momenteel "ernstig" zijn, aldus het RIVM.

Ook het kabinet had dit weekend al op een trendbreuk van de coronacijfers gehoopt. Om de uitbraak in te dammen worden dinsdagavond tijdens een persconferentie nieuwe maatregelen aangekondigd. Mogelijk wordt de horeca in het geheel gesloten en mogen volwassenen tijdelijk geen amateursporten meer beoefenen.


«   »