Kabinet vuurt spervuur aan maatregelen af: ‘Anders dreigt totale lockdown’

Gepubliceerd op 13 oktober 2020 om 19:25

Met een spervuur aan maatregelen zet het kabinet het sociale leven op een nog lager pitje. Het kabinet sluit de horeca, verbiedt alle evenementen en legt de sporten voor volwassenen én kinderen aan banden. Voor het onderwijs verandert er niets.

Beeld: ANP | coronavirus

Vanaf morgen worden ook de sportcompetities voor kinderen worden stilgelegd. Kinderen tot 18 jaar mogen blijven trainen met eigen teams, maar douchen niet meer. Voor volwassenen gaat sporten bijna helemaal in de ban. Alleen sporten zonder contact, met 2 personen zal nog gaan. ,,Een partijtje tennis kan nog wel’’, aldus Rutte.

Verder gaat het dringende advies gelden om thuis bezoek te beperken tot vier personen en maar één groepje per dag.  ,,Geen blokjesverjaardagen meer”, zei premier Mark Rutte.

De maatregelen gaan in vanaf morgen 22.00 uur. Op de sluiting van de horeca gelden wel een uitzondering voor afhaalrestaurants: die mogen openblijven. Coffeeshops ook, maar wel tot 20.00 uur, alleen als loket voor afhaal.

Premier Rutte zei verder dat gewerkt wordt aan een mondkapjesplicht. Er wordt gewerkt aan een juridische onderbouwing hiervoor. Ook in het onderwijs gaat dit dan gelden.


«   »