Haagse feestvierders lappen regels massaal aan hun laars bij aftellen naar sluiting: ‘Volstrekt onverantwoord’

Gepubliceerd op 15 oktober 2020 om 09:13

Bezoekers van een horecagelegenheid op het Plein in Den Haag hebben op wel heel bijzondere manier ‘gevierd’ dat de horeca dicht moet. Rond 21.30 uur, een halfuur voor de verplichte sluitingstijd, werd er volop gedanst en feest gevierd. Van 1,5 meter afstand houden was geen sprake. 

Beeld: @annaholligan | coronavirus

Op Twitter laten beelden van BBC-correspondent Anna Holligan zien hoe er in Den Haag werd afgeteld. Om 22.00 uur moest de horeca de deuren sluiten, maar om het laatste halfuur nog goed te benutten werd er uitbundig gefeest. Op de beelden is te horen dan er ‘nog een halfuur’ wordt omgeroepen. Ook klinkt het verzoek aan de gasten om ‘alsjeblieft’ te gaan zitten. 

Jan van Zanen, de burgemeester van Den Haag, kan het bijna niet geloven: ,,Nu een feest vieren is volstrekt onverantwoord. Deze mensen hebben lak aan hardwerkende medewerkers in de zorg, patiënten die op de ic liggen of wiens operatie nu wordt uitgesteld. Natuurlijk willen mensen feesten, maar met dit soort egoïstisch gedrag duren de maatregelen alleen maar langer. Zo raak je jezelf, anderen en ondernemers ook alleen maar harder. We onderzoeken de hele situatie en welke stappen we kunnen ondernemen tegen deze zaak en zijn bezoekers.”


«   »