Kabinet is er uit: basisscholen en kinderdagopvang volgende week weer open

Gepubliceerd op 31 januari 2021 om 18:52

Het kabinet is er uit! Volgende week maandag oftewel maandag 8 februari gaan de basisscholen en kinderdagopvang weer open, zo heeft kabinet vanavond bekend gemaakt in een persbericht.

Volgens de laatste resultaten van het Outbreak Management Team (OMT) kunnen de kinderen weer veilig naar school, door de Britse variant van het coronavirus was er wat onzekerheid in het kabinet. Het kabinet heeft in het persbericht ook vermeld dat ze vandaag nog geen uitspraak kunnen doen over de middelbare scholen.

Minister Arie Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media heeft in het persbericht laten weten dat hij op korte termijn wil beginnen met snel testen op de basisscholen en de kinderdagopvang. 

Minister Koolmees zegt in het persbericht: "De kinderopvang kan gelukkig weer open. Dat betekent dat jonge kinderen weer samen met hun leeftijdsgenootjes in een veilige omgeving kunnen spelen en ontwikkelen, terwijl ouders zich met een gerust hart kunnen concentreren op hun werk. Voor veel gezinnen zal dit een opluchting zijn. Het combineren van thuiswerken en de zorg voor jonge kinderen vraagt veel van ouders''.

Komende dinsdag geven demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van volksgezondheid Hugo de Jonge weer een persconferentie. 

Door: NL nieuws - Beeld: NL nieuws


«   »