Kabinet verlengt lockdown tot 2 maart

Gepubliceerd op 2 februari 2021 om 19:07

We zijn zondag in Catshuis tot conclusie gekomen dat het onvermijdelijk is om de huidige lockdown te verlengen. Tot 2 maart. 

Het kabinet gaat wel een aantal dingen veranderingen. ,,Allereerst de openstelling per 8 februari van het primair onderwijs en de kinderopvang. Een belangrijk besluit", zegt Rutte. ,,Voor de kinderen en de meesters en juffen. Op school leren kinderen nu eenmaal het beste. Dit is ook zo'n besluit waarbij je alle belangen zorgvuldig moet wegen."

Kinderen dragen individueel minder bij aan de verspreiding van het virus. Dat geldt ook voor Britse variant, zegt Rutte. ,,Om de risico's in de klas voor leraren zo klein mogelijk te maken, stellen we een paar strikte voorwaarden. Bij een besmetting gaat de klas in quarantaine."

Avondklok

Rutte meldt ook dat hij het OMT zal om advies over de avondklok. Hij geeft Nederland een groot compliment voor het houden van de avondklok. Binnenkort komt het kabinet op de avondklok terug. "Dan nu de avondklok. We zien dat het na 21.00 uur rustig is op straat." Er komt nog geen besluit, aldus Rutte. Hij wacht nog op nieuw advies en verwacht dan de knoop door te hakken.

Door: NL nieuws - Laatste update: 19:12 - Beeld: NL nieuws


«   »