Kabinet luistert naar advies OMT, geen versoepelingen voor 16 maart

Gepubliceerd op 8 maart 2021 om 19:03

Alle maatregelen voor het aanpak voor de coronacrisis blijven zeker tot 30 maart van kracht. Zo is vanavond bekend geworden op een nieuwe coronapersconferentie. Wel komen er versoepelingen richting de verkiezingen op 15, 16 & 17 maart.

Ambtenaren die tijdens de verkiezingen moeten werken, kunnen een schriftelijk bewijs krijgen waarmee ze worden gevrijwaard van de avondklok. Ook mensen die op een of andere reden alleen na 21.00 uur kunnen stemmen, mogen dat. De uitzonderingen gelden alleen voor activiteiten die behoren bij de verkiezingen, benadrukt hij.

Zwemlessen voor kinderen kunnen vanaf 16 maart weer doorgang vinden, bevestigt Rutte. Daarbij gelden wel een aantal maatregelen: kinderen die verkouden zijn, moeten natuurlijk thuisblijven.
Een andere aanpassing geldt voor buitensporten boven de 27 jaar: vanaf dinsdag 16 maart mogen maximaal vier mensen vanaf 27 jaar buiten sporten. Daarbij moeten ze wel 1,5 meter afstand houden, en dit moet plaatsvinden op een sportaccommodatie.

Op 23 maart zal opnieuw een coronapersconferentie zijn. Die dag komt een los advies voor de meivakantie. Ook wil het kabinet dan perspectief geven voor de zomervakantie. "Laten we hopen dat tegen die tijd ook weer iets meer kan."

Beeld: NL nieuws - Laatste update: 19:14


«   »