Iets minder positieve tests, ook veel minder druk in de teststraten

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 15:23

Het RIVM heeft de afgelopen week 52.087 positieve testen vastgesteld. Dat zijn er ongeveer 3.000 minder dan een week eerder. Het aantal mensen dat zich liet testen bij de GGD was ook fors lager dan een week eerder: dat daalde van bijna een half miljoen naar ongeveer 410.000.

Onduidelijk is in welke mate de storing bij de GGD van afgelopen weekend debet is aan die daling. Toen konden mensen tijdelijk online geen afspraak maken. Het RIVM en het OMT wijzen ook op een mogelijk verband met de meivakantie. Verhoudingsgewijs steeg het aantal tests dat positief uitpakte. Dat ging van 10,6 naar 11,7 procent. Dat is het hoogste percentage in drie maanden tijd. In de ziekenhuizen nam de instroom de afgelopen week licht af, op de intensive care bleef die nagenoeg gelijk. 

Er liggen nu 2613 mensen in het ziekenhuis, waarvan 818 op de ic. Gemiddeld kwamen de afgelopen week dagelijks 251 mensen per dag op de verpleegafdeling van een ziekenhuis terecht. Dat is een kleine 5 procent minder dan vorige week. Het aantal ic-opnames per dag is met 47 licht hoger dan een week geleden.

Beeld: NL nieuws


«   »