Minister Grapperhaus: 'Horeca mag vanavond na 22.00 uur openblijven'

Gepubliceerd op 25 juni 2021 om 11:37

Justitieminister Ferd Grapperhaus vindt het goed als horeca vanavond tussen 22.00 uur en middernacht openblijven. Eigenlijk gaat de versoepeling van de coronaregels voor de horeca pas morgen in, maar de bewindsman vindt het geen probleem als burgemeesters daar mild mee omgaan. Eigenlijk moest de horeca vanavond nog om 22.00 uur dicht.

Foto: NL nieuws

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb liet gisteren weten dat horecagelegenheden met een nachtontheffing vrijdagavond open mogen blijven. De versoepelingen gaan zaterdag om middernacht in. Dat zou betekenen dat kroegen die tot in de nacht open mogen zijn, om 22.00 uur de deuren voor twee uur zouden moeten sluiten.

"Ik heb daar met de burgemeesters over gecommuniceerd. Ik heb gezegd dat het natuurlijk een lokale beslissing is, maar ik begrijp heel goed dat er gedoogd wordt tussen 22.00 en 00.00 uur. Dat de horeca die periode overbrugd", zegt Grapperhaus.

De minister heeft dat ook doorgegeven aan de leiding van de politie. "Ik heb gemerkt dat daar begrip voor is", aldus de minister. "We zijn natuurlijk een land waar we af en toe wel eens iets gedogen", zegt Grapperhaus.

Daarom heeft hij er alle begrip voor dat de gemeente Rotterdam besloten heeft de regels op dat punt vrijdagavond niet te handhaven. Wel benadrukt hij dat het een 'lokale beslissing' is, en die in andere plaatsen anders kan uitvallen.

Over het versoepelen van de maatregelen zegt Grapperhaus. "Ik denk dat mensen behoorlijk vrolijk zijn, dat zien we nu al. Mensen geniet, maar doe dat wel met mate en met maatregelen."


«   »