De Jonge: kans op maatregelen morgen groot, besmettingen stijgen fors

Gepubliceerd op 8 juli 2021 om 15:33

Coronaminister Hugo de Jonge zegt dat er een grote kans is op maatregelen morgen. De Jonge zegt de besmettingen te hard stijgen en er maatregelen genomen moeten worden.

Foto: NL nieuws, coronaminister Hugo de Jonge staat de pers te hoort

Mogelijk gaan de maatregelen getroffen worden voor de nachtclubs en evenementen. Het kabinet wil eerste het advies van het OMT horen, het OMT is en komt vandaag bijeen voor een spoed overleg. ‘We zitten op onbekend terrein’, zegt De Jonge daarover afgelopen week. Pas dan wordt er gekeken of er überhaupt maatregelen nodig zijn. De Jonge adviseert nogmaals iedereen zich te laten vaccineren. "Of je kiest daarvoor, of je kiest er toch min of meer voor dat je ergens de komende maanden ziek wordt van corona. Bescherm jezelf en bescherm onze vrijheden."

Niemand durft iets hardop te zeggen in Den Haag. Het kabinet wacht nu eerst het OMT advies af.

Vakantie

De Jonge waarschuwt wel: 'als de besmettingen te hard op lopen kan Nederland zomaar op code rood gaan.' Kort, dat betekend als jouw geplande vakanatie bestemming Nederland op rood zet het niet mogelijk is om naar dat land op vakantie te gaan.

Persconferentie

Demissionair premier Mark Rutte en minister de Jonge (Volksgezondheid) houden vrijdagavond om 19.00 uur een persconferentie over de coronasituatie in het land. Dat is zojuist bekendgemaakt. Naar verwachting worden enkele nieuwe maatregelen aangekondigd, zoals de sluiting van clubs en opschorting van meerdaagse evenementen.


«   »