Evenementen en horeca open met zitplaatsen en 1,5 meter afstand

Gepubliceerd op 9 juli 2021 om 18:58

Het aantal positieve tests is afgelopen week verzevenvoudigd ten opzichte van de week ervoor. Het kabinet heeft daarom besloten nieuwe maatregelen in te voeren om deze "snelle verspreiding" af te remmen. Zo gaan clubs en discotheken weer volledig dicht en moet de horeca van middernacht tot 6.00 uur de deuren sluiten.

Foto: NL nieuws

De nieuwe maatregelen gaan vanaf zaterdag 6.00 uur gelden en duren tot en met vrijdag 13 augustus. Die dag kijkt het kabinet naar de stand van zaken en wordt een nieuw besluit over de maatregelen genomen.

De voornaamste maatregel is het sluiten van clubs en discotheken. Die mochten op 26 juni weer de deuren openen met behulp van Testen voor Toegang. Dat systeem bleek echter niet waterdicht, met meerdere clusters van besmettingen tot gevolg.

Het Testen voor Toegangsysteem wordt ook tijdelijk gepauzeerd in de horeca. Dat betekent dat vanaf zaterdag ook weer 1,5 meter afstand moet worden gehouden in bijvoorbeeld eetcafés, restaurants en kroegen. Daarnaast legt het kabinet de horeca een sluitingstijd op: om middernacht moeten de deuren zijn gesloten voor bezoekers.

Het coronatoegangsbewijs is nog wél geldig bij bijvoorbeeld evenementen en professionele sportwedstrijden. Deze toegangstest krijgt een kortere houdbaarheid: in plaats van 40 uur, mag een toegangstest vanaf aanstaande dinsdag maximaal 24 uur van tevoren zijn afgenomen. Meerdaagse evenementen mogen tot en met 13 augustus niet plaatsvinden.


«   »