30 augustus stoppen met 1,5-meterregel, hoogonderwijs weer volledig open

Gepubliceerd op 13 augustus 2021 om 19:05

Het hoge onderwijs, MBO en universiteiten mogen weer helemaal open. Dat heeft demissionair minister president Mark Rutte vanavond bekend gemaakt in een persconferentie. Ook voor Nederland lijkt een einde van de coronamaatregelen in zicht. Als de situatie het toelaat, wil het kabinet op 30 augustus de 1,5-meterregel loslaten, maar het OMT adviseerde het kabinet maandag 20 september afscheid te nemen van de 1,5 meter regel. Maar dan willen we zelf van alle maatregelen af zijn. Toch moeten we nog even alert zijn.

Foto: NL nieuws

Voor de horeca, evenementensector en theaters blijven de regels tot 20 september zoals ze zijn. Cafés en restaurants zijn gesloten tussen middernacht en 6.00 uur. Maximaal 750 bezoekers bij evenementen buiten. Ik realiseer me dat dit opnieuw een harde boodschap is en dat er op meer was gehoopt. Het werk in deze sectoren kan doorgaan, maar voorlopig met een hand op de rug gebonden. We zullen zo goed mogelijk blijven helpen waar dat nodig is, in ieder geval via de lopende steunpakketten. Voor discotheken en nachtclubs komt daarna ook nog financiële steun.

"We zullen na 20 september de grootste risico's nog indammen met maatregelen. Daarom blijven de nachtclubs en discotheken ook dan nog gesloten. Waar grote groepen mensen bij elkaar komen in overige horeca en evenementen, wordt per maandag 20 september boven de 75 personen een toegangsbewijs verplicht,'' aldus Rutte


«   »