Te veel mensen bij coronademonstratie Dam, gemeente vraagt niet te komen

Gepubliceerd op 5 september 2021 om 12:00

De gemeente Amsterdam heeft opgeroepen niet meer naar de demonstratie op de Dam te komen vanwege drukte. er zijn momenteel duizenden mensen bijeen om te demonstreren tegen de coronamaatregelen.

Foto: NL nieuws

De bedoeling is dat de demonstranten rond 12.00 uur beginnen aan een wandeltocht van 7 kilometer door het centrum van Amsterdam.

De slogan van het protest is Samen voor Nederland.initiatiefnemer van de demonstratie is Michel Reijinga, die al meerdere protesten tegen de coronamaatregelen organiseerde onder de noemer 'koffiedrinken'. Volgens Reijinga doen deze zondag zo'n zestig organisaties mee aan de demonstratie.

Onder meer Forum voor Democratie liet via sociale media weten aanwezig te zijn, evenals Belang van Nederland, de partij van Wybren van Haga. De organisatie verwacht 50.000 mensen en noemt het "de grootste demonstratie sinds de intrede van de coronamaatregelen".

"Ondanks het huidige minimale aantal maatregelen, hechten de groepen er belang aan te demonstreren", aldus de organisatie van het protest. De groep komt naar eigen zeggen niet alleen in opstand tegen de nog geldende maatregelen, ook willen ze een statement maken tegen "toeslagenaffaires, huizentekorten en de Groningen-affaire".


«   »