Horeca hoeft toch geen coronapas te gebruiken

Gepubliceerd op 17 september 2021 om 16:52

Het kabinet kan ermee leven om op terrassen toch geen coronatoegangsbewijs verplicht te stellen. De Kamer ging er gisteren mee akkoord dat mensen vanaf volgende week zaterdag een 'coronapas' moeten tonen voor ze bijvoorbeeld een café, restaurant, theater of bioscoop willen bezoeken. Het kabinet wilde de pas ook verplicht stellen voor het terras buiten, maar dat ging een Kamermeerderheid te ver.

Foto: NL nieuws

Demissionair minister De Jonge zei vandaag na het kabinetsberaad dat hij de afweging van de Kamer snapt en ook "wat dat praktisch aan voordelen kan opleveren voor horecaondernemers. Die keuze gaan we gewoon volgen."

De details van de regeling moeten nog worden uitgewerkt en over de manier waarop het kabinet de coronapas gaat handhaven, komt nog overleg met burgemeesters. Verschillende burgemeesters en ook horecaondernemers vragen zich af hoe ze met de pas moeten omgaan of zeggen dat ze alleen bij excessen optreden.

Minister Grapperhaus voegde eraan toe dat gemeenten extra mensen krijgen "die ze de horeca kunnen aanbieden voor controle. Dan kan een beveiliger een toegangsbewijs scannen en dan kan de ober gewoon de bestelling opnemen."


«   »