Kabinet op Catshuis bijeen voor nieuwe maatregelen, nog veel opties op tafel

Gepubliceerd op 29 oktober 2021 om 13:38

Het demissionaire kabinet bespreekt vrijdag op het Catshuis wat er gedaan moet worden naar aanleiding van de oplopende coronacijfers. Deskundigen praten de bewindslieden bij over de huidige situatie en het advies vanuit het Outbreak Management Team (OMT), dat donderdag al bijeenkwam. Er liggen nog veel opties op tafel.

Beeld: NL nieuws

Bij het Catshuisoverleg worden meestal de grote lijnen voor het coronabeleid uitgezet. Doorgaans vindt de vergadering plaats op zondag, maar demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra reizen zaterdag af naar de G20-top in Rome.

Zo wil demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) niet uitsluiten dat er maatregelen komen die alleen gericht zijn op ongevaccineerden. Ook de mogelijkheid om regionaal in te grijpen, ligt weer op tafel.

Daar werd tot nu toe van afgezien, onder meer omdat dat zou kunnen leiden tot problemen met de handhaving en omdat mensen in een klein land als Nederland makkelijk tussen regio's reizen. Het OMT-advies over maatregelen zal een centrale rol spelen in de keuzes die uiteindelijk gemaakt worden.

De plannen worden dinsdagavond bekendgemaakt op een persconferentie.


«   »