OVERZICHT | Dit zijn de coronamaatregelen die zaterdag in gaan

Gepubliceerd op 3 november 2021 om 08:14

Met een mix van oude en nieuwe coronamaatregelen wil het demissionaire kabinet de sterke stijging van het aantal besmettingen tegengaan en de druk op de zorg verlichten. De meeste maatregelen gelden vanaf zaterdag. Dat maakten premier Rutte en minister De Jonge gisterenavond bekend in een persconferentie.

Beeld: NL nieuws

NL nieuws heeft voor je een heel overzicht gemaakt van de maatregelen die gelden of vanaf zaterdag in gaan:

Coronapas

Je hebt vanaf sepetember de coronapas nodig bij de horeca en evenementen zoals voetbalwedstrijden en de bioscoop en theater.

Vanaf 6 november moet een coronpas ook laten zien bij het terras en amateurvoetbal. Ook bij doorstroom locaties en doorstroom evenementen. Ook bij sport locaties, zoals de voetbal verergering of de basic-fit is een coronapas verplicht vanaf zaterdag.

Mondkapje

In het openbaar vervoer moet je nog steeds een mondkapje dragen, naast de voertuigen komen hier ook de haltes en stations bij vanaf zaterdag. Ook in het hele pand van een luchthaven is het mondkapje verplicht.

Ook in de taxi is het verplicht om het mondkapje te dragen.

Ook in winkels en supermarkten moet vanaf zaterdag het mondkapje weer op.

Ook op scholen wordt vanaf aanstaande zaterdag het dragen van een mondkapje weer verplicht. 

Ook bij contactberoepen, met uitzondering van de sekswerkers wordt het dragen van een mondkapje weer verplicht.

Adviezen 

Tijdens de persconferentie deed het kabinet een dringe oproep om zo veel mogelijk thuis te werken en reis buiten de spits

Rutte vroeg dinsdagavond aan Nederland om zo vaak mogelijk proberen anderhalve meter afstand te houden.

Basisregels

Tijdens de persconferentie benadrukten het kabinet om je ook te houden aan de basisregels. Test je bij klachten, was vaak je handen, lucht een ruimte vaak en schud geen handen.


«   »