GGD ziet iets meer vaccinatieafspraken na persconferentie

Gepubliceerd op 3 november 2021 om 13:44

Na de bekendmaking van de coronamaatregelen dinsdag hebben meer mensen een afspraak gemaakt om zich te laten vaccineren tegen corona, zo meld een woordvoeder van de GGD aan NL nieuws.

Beeld: NL nieuws

De GGD laat aan NL nieuws weten dat er iets meer mensen dan afgelopen week een afspraak hebben gemaakt voor hun coronavaccinatie.

Wel benadrukt de woordvoeder dat er geen sprake in van een grote stijging. Hele specifieke cijfers heeft de woordvoeder niet voor NL nieuws: 'mensen kunnen zich ook nog laten prikken zonder afspraak, dus wij hebben op dit moment geen totaal beeld.' 

De GGD laat ook weten dat de vaccinatie afspraken heel laag zijn vergelijken met het begin van het vaccinatiecampagne. Volgens de woordvoeder komt dit omdat veel mensen al volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus.

Coronapas

Dinsdag hield het kabinet weer een corona persconferentie na de oplopende cijfers, daarin werd bekend dat de coronapas een grote rol krijgt in ons dagelijks leven. Bij sportclubs, terrassen en bioscopen moeten we vanaf nu ons coronapas laten zien. Je hebt vanaf sepetember de coronapas nodig bij de horeca en evenementen zoals voetbalwedstrijden en de bioscoop en theater. Vanaf 6 november moet een coronpas ook laten zien bij het terras en amateurvoetbal. Ook bij doorstroom locaties en doorstroom evenementen. Ook bij sport locaties, zoals de voetbal verergering of de basic-fit is een coronapas verplicht vanaf zaterdag.


«   »