Familie Meiland maakt zich grote zorgen om gezondheid Martien

Gepubliceerd op 9 juni 2020 om 09:45

Het ziet ernaar uit dat het leven in een Frans chateau het lichaam van Martien Meiland niet veel goeds doet. In de 'Chateau Meiland' aflevering van vanavond wordt duidelijk dat de kasteelheer kampt met gezondheidsklachten. De familie maakt zich steeds meer zorgen om zijn benauwdheid. 

Toen Martien na een beroerde nacht met pijn op de borst zijn beklag deed bij Montana en Maxime, leek er nog niet veel aan de hand. Maar als hij een paar dagen later ook overdag klachten begint te krijgen, gaan de alarmbellen bij de dochters af. "Ben je nog benauwd?" vraagt Maxime. "Nee, ik ben niet benauwd", vertelt Martien. "Maar ik weet gewoon dat het niet goed is. Ik voel het. Dat voel je. Ik ga morgen naar de dokter."

De Meilandjes moeten door alle reserveringen de hand op de knip houden. Dat betekent dat er een stuk minder gestookt wordt in het immense chateau. Zou de kou dan toch op de longen van Martien zijn geslagen? Hij krijgt met de minuut meer twijfels over zijn gezondheid.
"Hij kan toch corona hebben?" oppert Montana. "Misschien is het gewoon een longinfectie", constateert Maxime. Montana: "Dan ga je gewoon dood. Jouw longen zijn niet de sterkste van allemaal." Na speuren op het internet komen ze tot de conclusie dat Martien misschien wel een hartziekte heeft.
Alsof hij nog niet benauwd genoeg was, krijgt hij het nu nóg benauwder. "O, wat erg Maxime. Ik moet dit helemaal niet lezen." De kirrende Martien loopt inmiddels compleet op de zaken vooruit: "Ik wil denk ik toch 'Hemel & Aarde' van Edsilia Rombley op mijn begrafenis. Ze mag ook zelf op komen treden."


«   »