Laatste aflevering Veronica Inside voor zomerstop geschrapt

Gepubliceerd op 25 juni 2020 om 09:15

De laatste aflevering van Veronica Inside voor de zomerstop wordt maandag niet uitgezonden, heeft Marco Louwerens, directeur TV bij Talpa, donderdag bekendgemaakt in de 538-Ochtendshow. Louwerens vermoedt dat het programma na de zomerstop zal terugkeren.

Louwerens heeft woensdag om tafel gezeten met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Volgens de directeur is de pauze noodzakelijk om "te bedaren". Louwerens heeft naar eigen zeggen een goed gevoel over de terugkeer van Veronica Inside na de zomer en zegt dat "het zeker goed zal komen."

Volgens Louwerens was het een "stevig gesprek" met Genee, Derksen en Van der Gijp. De directeur TV meldt dat de drie niet vaak met elkaar in gesprek gaan.

Analist Johan Derksen liet eerder weten aan Talpa te hebben gevraagd de uitzending van Veronica inside te schrappen. Volgens tafelheer Van der Gijp werden hij en Derksen afgelopen maandag door presentator Genee voor het blok gezet in de nasleep van een uitspraak van Derksen een week eerde

Opmerkingen

Derksen reageerde in de uitzending van 15 juni op een foto van een demonstrant die tijdens de Black Lives Matter-demonstratie in Amsterdam als Zwarte Piet verkleed was. Hij vroeg zich hardop af of deze persoon misschien rapper Akwasi was.

Derksens reactie leidde tot ophef en kritiek op het programma. Enkele adverteerders van het programma haakten af en het Nederlands elftal besloot niet langer interviews te geven aan Veronica Inside.

Foto: Talpa gebouw naast de CS in Amsterdam | © NL nieuws


«   »