Trump: eigenlijk hebben we deze verkiezingen al gewonnen

Gepubliceerd op 4 november 2020 om 08:38

President Trump heeft in een toespraak vanuit het Witte Huis voorgesorteerd op de verkiezingswinst. "Eigenlijk hebben we deze verkiezingen al gewonnen", zei hij. Volgens Trump staat hij in een aantal swing states overduidelijk op winst, zoals Michigan en Pennsylvania "En we hebben ze niet eens allemaal nodig", zei hij. Eerder vannacht won Trump al de belangrijkste swing state: Florida.

Beeld: NL nieuws (screenshot) | Verkiezingen VS

"We waren klaar voor een groot feest, waren alles aan het winnen. En toen lag alles opeens stil", zei Trump, die in zijn toespraak openlijk twijfels plaatste bij hoe de uitslagen bekend worden gemaakt.

Ruim een uur eerder sprak Trumps Democratische tegenstrever Joe Biden al het land toe vanaf een podium voor zijn huis in Wilmington. Hij zei "een goed gevoel" te hebben over de verkiezingsuitkomst, maar benadrukte dat de verkiezingen pas voorbij zijn als de laatste stem is geteld. Trump twitterde kort daarna dat de Democraten de overwinning probeerden te stelen. Die tweet werd afgeschermd door Twitter, omdat deze "mogelijk misleidend" zou zijn.


«   »