Radio 538-feest in Breda gaat niet door: gemeente geeft geen vergunning

Gepubliceerd op 19 april 2021 om 17:39

Het grote Oranjefeest van Radio 538, dat 24 april in Breda zou plaatsvinden met tienduizend bezoekers, gaat niet door. Het feest heeft geen vergunning gekregen van de gemeente, meldt de radiozender maandagmiddag op Instagram.

Een petitie tegen het proefevenement dat tienduizend mensen op het Chasséveld zou herbergen, werd in korte tijd ruim 300.000 keer ondertekend. Chirurg Rogier Crolla en zijn medewerkers van het nabijgelegen Amphia Ziekenhuis in Breda noemden het Oranjefeest in de petitie Met 538 de zorg geminacht zaterdag "een slag in het gezicht van patiënten en zorgverleners".

De gemeente Breda geeft de ontstane maatschappelijke onrust op als reden voor het weigeren van een vergunning voor het Oranjefeest. "De politie krijgt steeds meer signalen dat 538 Oranjedag voor- en tegenstanders van het coronabeleid en de Fieldlab-evenementen aan zal trekken met alle veiligheidsrisico's van dien", aldus burgemeester Paul Depla van de stad. "Als burgemeester sta ik pal voor de veiligheid van de politieagenten, omwonenden en bezoekers van het evenement. Ik betreur het, maar op basis van deze informatie kan ik niet anders dan geen vergunning verlenen voor 538 Oranjedag op 24 april op het Chasséveld."

De gemeente Breda laat wel weten in gesprek te blijven met Radio 538 over de toekomstige samenwerking. Sinds 2014 organiseert de radiozender een koningsdagfeest in de stad.

Radio 538 heeft er vanwege het niet krijgen van een vergunning voor gekozen om een online koningsdagfeest te organiseren. "We gaan er alles aan doen om samen met de 538-dj's en artiesten alsnog op 27 april het koningsdaggevoel bij zeventien miljoen mensen thuis te brengen", aldus de radiozender. "Want Koningsdag is 538."

Beeld: Talpa, 538 radiomakers Frank, Wietze & Sander bij Marble Mania


«   »