Hoofdingang NOS uit voorzorg afgesloten vanwege dreiging

Gepubliceerd op 16 juli 2021 om 13:54

De hoofdingang van de NOS is momenteel uit voorzorg afgesloten in verband met een dreiging. Dat laat een woordvoerder van de zender aan deze site weten. Er is vooralsnog niets bekend over de ernst van de dreiging. De politie doet nog onderzoek.

Beeld: NL nieuws, het NOS pand op het MediaPark

Volgens de politie Gooi en Vechtstreek is er ‘uit voorzorg’ ook extra politie op het Mediapark aanwezig. ‘Dit mede in verband met de veiligheidsmaatregelen die daar getroffen zijn’, valt er te lezen op het Twitter-account van het team.
Een woordvoeder van de NOS kan verder geen uitspraken doen over de situatie. ‘De hoofdingang van de NOS is momenteel uit voorzorg afgesloten in verband met een dreiging, die door de politie wordt nagetrokken’, luidt het statement.

Het nieuws volgt kort op de ontruiming van de studio van RTL Boulevard, nog geen week geleden. Vanwege een ernstige dreiging werd het pand op het Amsterdamse Leidseplein ontruimd en werd de uitzending geschrapt. Inmiddels is het team van RTL Boulevard verhuisd naar een onbekende locatie op het Mediapark in Hilversum. Of de dreigingen met elkaar te maken hebben is onduidelijk.


«   »