Evenementenbranche spant kort geding aan tegen de Staat

Gepubliceerd op 15 september 2021 om 16:17

De evenementenbranche spant een kortgeding aan tegen de staat. Zo meld Unmute Us woensdagmiddag. De organisatie noemt de nieuwe coronamaatregelen onbegrijpelijk.

Foto: NL nieuws, Unmute Un protest in Den Haag afgelopen weekend

Initiatiefnemer Jasper Goossen van de protestbeweging, die organisatoren en werknemers uit de evenementen- en festivalbranche vertegenwoordigt, zegt dat de maatregelen “niet uit te leggen zijn”.

,,Wat ik gehoord heb is eigenlijk nog krommer dan wat er eerder al naar buiten kwam”, zegt de organisator van de protestbeweging. ,,Het lijkt willekeur. Waarom mag een club straks wel open op volle capaciteit en mag een ongeplaceerd evenement maar 75 procent binnenlaten?”

Goossen zegt graag aan morele oproep te willen doen aan de Tweede Kamer, want: .,,Dit beleid klopt gewoon niet meer.”

Protesten

Tienduizenden mensen namen afgelopen zaterdag deel aan Unmute Us-protesten, die in tien steden plaatsvonden. De betogers eisten de onmiddellijke openstelling van Nederlandse evenementen en festivals. Tijdens de protestmarsen die werden gelopen was er muziek, en er werd gedanst en gedronken.

Lees ook: Tienduizenden demonstranten bij protest Unmute Us in tien steden

De organisatie stelt dat er in totaal meer dan 150.000 mensen meededen, onder wie 80.000 in Amsterdam. Verschillende gemeenten meldden echter lagere aantallen Het tweede protest werd volgens de organisatie ondersteund door ruim 4.000 organisaties uit de evenementenbranche en meer dan 425 artiesten en sprekers. Volgens de organisatoren kan de sector gewoon open “zonder dat de druk op de zorg exponentieel groeit”. 

Het bewijs daarvoor zien ze in evenementen als voetbalwedstrijden en de Formule 1 in Zandvoort. Hun oproep aan het kabinet luidt dan ook: ,,Stop de willekeur en open alle grootschalige evenementen.”


«   »