Clubicoon Messi vertrek na 21 jaar bij FC Barcelona

Gepubliceerd op 5 augustus 2021 om 20:01

Lionel Messi vertrekt na 21 jaar definitief bij FC Barcelona. De Argentijn heeft geen akkoord weten te bereiken met de Spaanse topclub over een nieuw contract, zo meldt 'Barça' donderdag in een verklaring.

Volgens Barcelona lukt het door de financiële situatie en de reglementen van La Liga niet om de onderhandelingen over een nieuw contract voor de 34-jarige Messi tot een goed einde te brengen.

"Als gevolg van deze situatie blijft Messi niet bij FC Barcelona. Beide partijen betreuren het ten zeerste dat de wensen van de speler en de club niet kunnen worden ingewilligd", schrijft de club in de verklaring.

Het contract van Messi bij Barcelona liep op 1 juli af, waardoor hij dus transfervrij is. Barcelona was al behoorlijk lang bezig met een eventuele nieuwe verbintenis van de sterspeler, maar kreeg dat steeds niet rond vanwege de slechte financiële situatie. Begin dit jaar had de club een schuld van ruim 1,1 miljard euro en zou het op de rand van een faillissement hebben gestaan.

Messi tekende in 2000 als dertienjarige zijn eerste contract bij Barcelona en groeide in Spanje uit tot een van de beste voetballers aller tijden. Hij heeft verschillende records op zijn naam staan. Zo is hij met 672 officiële goals de topscorer aller tijden van Barcelona en is hij de speler met de meeste duels ooit voor de 26-voudig landskampioen van Spanje: 778.

Dat laatste record leek Messi nog mis te lopen doordat hij vorig jaar een vertrekwens had ingediend bij toenmalig voorzitter Josep Maria Bartomeu, met wie hij een slechte relatie had. Bartomeu hield Messi na een lang juridisch gevecht echter aan zijn contract, waardoor hij afgelopen seizoen alsnog het shirt van Barcelona droeg.


«   »