Verstappen wint GP van Spanje na uitvalbeurt Leclerc, eerste op WK ranglijst

Gepubliceerd op 22 mei 2022 om 16:43

Max Verstappen heeft zondag na een moeizame race de Grand Prix van Spanje gewonnen. Door een uitstapje in de grindbak en problemen met zijn DRS-systeem zag het er slecht uit voor de Nederlander, maar het was uiteindelijk Charles Leclerc die een makkelijke zege in rook op zag gaan. Zijn Ferrari gaf de geest.

Beeld: Bruno HQ (archief)

Door de zege van Verstappen in Barcelona komt de regerend wereldkampioen op 110 WK-punten. Daarmee gaat hij voor het eerst dit seizoen aan de leiding in de strijd om de rijderstitel. Leclerc blijft door zijn uitvalbeurt steken op 104 punten en zakt naar plek twee in de WK-stand.

Sergio Pérez maakte met een tweede plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya het succes compleet voor Red Bull, dat daarmee ook de leiding in het constructeurskampioenschap overnam van Ferrari. De formatie van Verstappen heeft nu 192 punten, het Italiaanse team 169 punten.

George Russell werd na een sterk optreden derde en verscheen voor de tweede keer in zijn debuutseizoen voor Mercedes op het podium. Het in de problemen verkerende topteam lijkt op de weg terug, ook al profiteerde Russell eveneens van de problemen bij Ferrari.