Twee Nederlandse tieners en 30-jarige man omgekomen bij vliegtuig crash Peru

Gepubliceerd op 5 februari 2022 om 09:57

Bij een vliegtuigongeluk in het zuiden van Peru zijn vrijdag drie Nederlanders om het leven gekomen, bevestigt de lokale politie. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft contact gehad met de Peruaanse autoriteiten en bevestigt dat er drie Nederlanders zijn omgekomen bij het het ongeval.

Ook de andere inzittenden van het kleine vliegtuig stierven: twee Chileense passagiers en de twee Peruaanse piloten, melden lokale autoriteiten en Peruaanse media.

Een vliegtuigje dat rondvluchten maakte voor toeristen zou vrijdag zijn neergestort bij de wereldberoemde Nazca-lijnen: dat zijn onder meer dierfiguren en geometrische figuren die op de grond zijn gemaakt, maar het best vanuit de lucht zijn te zien. Het was vrijdag nog onzeker of het inderdaad om Nederlandse slachtoffer ging maar het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dat dus zaterdag kunnen bevestigen.

Het toestel was een eenmotorige Cessna 207 van de maatschappij Aerosantos. Het vliegtuig was nog maar net opgestegen van het vliegveld bij Nazca, aldus de autoriteiten. De lichamen zouden zijn verkoold door de brand die uitbrak na een explosie die volgde op de crash.

De Peruaanse luchtvaartautoriteiten kunnen nog niets zeggen over de oorzaak van het vliegtuigongeluk en stellen een onderzoek in, aldus de Peruaanse zender RPP. In oktober 2010 stierven vier Britse toeristen en de Peruaanse bemanning toen een AirNasca-toestel tussen de Nasca-lijnen crashte.


«   »