Zeker vijftig arrestaties rond bekerfinale Ajax-PSV

De politie heeft zondagmiddag ten minste vijftig arrestaties verricht voorafgaand aan de bekerfinale tussen Ajax en PSV die werd gespeeld in De Kuip in Rotterdam. Volgens een woordvoerder van de politie ging het in driekwart van de gevallen om mensen die probeerden vuurwerk en fakkels het stadion binnen te smokkelen.

Lees meer »

KNVB scherpt regels aan: duel voortaan definitief gestaakt als speler geraakt wordt

De KNVB heeft donderdag de maatregelen aangescherpt na de halve finale van het TOTO KNVB-bekertoernooi tussen Feyenoord en Ajax (1-2). De scheidsrechter zal een wedstrijd in de toekomst meteen definitief staken als een voetballer wordt geraakt door een voorwerp dat door toeschouwers is gegooid. De wedstrijd wordt ook niet meer hervat als een toeschouwer het veld betreedt en spelers of de arbitrage aanvalt.

Lees meer »

Dit is de opstelling van Oranje tegen VS

Het Nederlands elftal treedt in de achtste finale van het WK tegen de Verenigde Staten zoals verwacht aan in dezelfde opstelling als in het laatste groepsduel met Qatar. Dat betekent dus dat Davy Klaassen en Marten de Roon opnieuw aan de zijde van Frenkie de Jong staat op het middenveld.

Lees meer »

Oranje door winst op gastland Qatar naar de achtste finales WK

Zonder problemen heeft Oranje ten koste van het zwakke gastland Qatar als winnaar van Groep A de achtste finales van het WK bereikt. Ondanks de 2-0 zege was het voetballend opnieuw niet overtuigend en het Nederlands elftal zal een paar tandjes bij moeten schakelen voor de knock-outfase van het toernooi als de tegenstand serieuzer wordt.

Lees meer »

WK Voetbal: Wedstrijdverslag Nederland - Ecuador

Het Nederlands elftal heeft op het WK ondanks een sterke start - met een prachtgoal van Cody Gakpo - teleurstellend met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ecuador in het Khalifa International Stadium in Doha. Daarmee komen beide teams op vier punten uit twee duels in groep A.

Lees meer »