Intercity ontspoord bij Weert

Tussen Weert en Roermond is het voorste deel van een intercitytrein ontspoord. Dat zegt de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Het gebeurde bij het dorp Leveroy. Volgens een woordvoerder zijn er geen gewonden gevallen, schrijft de NOS.

Lees meer »

Spoorstakingen voorlopig opgeschort na cao-doorbraak

Vakbonden FNV, CNV, VVMC en VHS en de NS hebben zondagochtend vroeg een cao-resultaat bereikt. Hiermee komt een einde aan ‘een lang cao-traject dat uitmondde in massale stakingen’, aldus de FNV. Het akkoord moet nog geaccepteerd worden door de leden, maar toekomstige stakingen zijn in ieder geval voorlopig van de baan.

Lees meer »

Meerdere doden bij ongeluk met vrachtwagen in Nieuw-Beijerland

In het Zuid-Hollandse Nieuw-Beijerland is vroeg in de zaterdagavond een vrachtauto van een dijk gereden. Daarbij zijn meerdere doden en gewonden gevallen, meldt de politie. Op de plek van het ongeluk was op dat moment een buurtfeest aan de gang. De bestuurder van de vrachtwagen is overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht.

Lees meer »

'Donny M. bekent ontvoeren en doden Gino (9)'

Donny M. heeft tijdens een verhoor van de politie bekend betrokken te zijn geweest bij de ontvoering en dood van Gino uit Maastricht. Dat meldt L1. Volgens de regionale omroep zou ook het DNA van Donny M. op de step van het 9-jarige slachtoffertje zijn gevonden.

Lees meer »

Officieel watertekort: vanaf nu verdeelt een landelijk crisisteam het schaarse water

Vanaf vandaag bepaalt het landelijke Managementteam Watertekorten (MTW) hoe het schaarse water in Nederland wordt verdeeld. Door de aanhoudende droogte is er inmiddels sprake van een "feitelijk watertekort", laat minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat weten. Op dit moment zijn er geen extra maatregelen nodig om problemen te voorkomen, maar als de droogte aanhoudt binnenkort wel. Wat die maatregelen dan precies inhouden is nog onduidelijk.

Lees meer »