Verdachte die basisschool Oisterwijk binnendrong aangehouden

UPDATE - In de Brabantse plaats Oisterwijk is de verwarde man die dinsdagochtend een basisschool in Oisterwijk binnendrong en zich daar agressief gedroeg is opgepakt. Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is de verdachte in Oisterwijk aangehouden. In de school aan de Willem de Zwijgerlaan in de Noord-Brabantse plaats zijn geen verdachte voorwerpen gevonden, aldus de politie.

Lees meer »

Agent die schoot op de tractor van Jouke voor de rechter

Witheet waren veel boeren, toen in juli vorig jaar door een agent gericht op de tractor van boer Jouke (toen 16) werd geschoten. "Hij had morsdood kunnen zijn", klonk het verontwaardigd. Waarom haalde de bewuste politieman tijdens een boerenprotest in Heerenveen de trekker over? Die vraag zal hij vandaag zelf bij de rechter in Utrecht moeten beantwoorden.

Lees meer »

Den Haag komt met messenverbod voor de hele stad

In de heel Den Haag word het verboden om een mes bij te hebben, zo meld Omroep West woensdagochtend. Hart voor Den Haag, VVD, PVV en ChristenUnie/SGP deden in de gemeenteraad de oproep omdat ze zich zorgen maken over de vele incidenten van de afgelopen maanden.

Lees meer »

Zondagmiddag en -avond code oranje in zuiden en oosten

Het KNMI heeft voor zondagmiddag en -avond code oranje afgekondigd voor de provincies Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel. Het weerinstituut verwacht stevige onweersbuien waarbij hagelstenen kunnen vallen met een doorsnede van 2 tot 4 centimeter. Ook kunnen er volgens het KNMI zware windstoten voorkomen van 75 tot 100 kilometer per uur.

Lees meer »