Politie verricht 1579 aanhoudingen bij blokkade A12 in Den Haag

De politie Den Haag heeft zaterdag 1579 mensen aangehouden bij de blokkade op de A12. Ook onze fotograaf Jessy werd kort vastgehouden vanwege het niet hebben van een geldige perskaart. 40 personen zijn aangehouden voor andere strafbare feiten, zoals vernieling en belediging. Daarvan is een persoon aangehouden voor verzet bij aanhouding met letsel tot gevolg.

Lees meer »

Rode Kruis waarschuwt: het wordt flink koud in koningsnacht

Het Rode Kruis roept iedereen op komende koningsnacht goed voorbereid de deur uit te gaan. Het kan flink koud worden. De gevoelstemperatuur kan in de nacht van woensdag op donderdag dalen tot 2 graden boven nul. Vooral als mensen alcohol drinken, ligt onderkoeling op de loer, waarschuwt de hulporganisatie. ''Het wordt zelfs kouder dan nieuwjaarsdag”, aldus het Rode Kruis.

Lees meer »

Politie ontruimt geblokkeerde snelweg A12, zevenhonderd aanhoudingen

Bij de klimaatactie van Extinction Rebellion (XR) in Den Haag heeft de politie 700 arrestaties verricht. Ondanks een verbod door de gemeente Den Haag wisten de klimaatactivisten zaterdag toch de A12/Utrechtsebaan te blokkeren. Tegelijkertijd was een stuk verderop in het Zuiderpark een boerenprotest tegen het stikstofbeleid. Dat protest verliep rustiger en daarbij is één persoon aangehouden.

Lees meer »

Woensdag en vrijdag opnieuw stakingen in streekvervoer

Medewerkers in het streekvervoer leggen woensdag en vrijdag het werk neer. De aankondiging van nieuwe stakingen komt twee weken na een vijfdaagse staking in het streekvervoer. De actiebereidheid was toen volgens de vakbond hoog. Per dag staakte zo'n 80 procent van de werknemers die ingeroosterd waren.

Lees meer »