Den Haag komt met messenverbod voor de hele stad

In de heel Den Haag word het verboden om een mes bij te hebben, zo meld Omroep West woensdagochtend. Hart voor Den Haag, VVD, PVV en ChristenUnie/SGP deden in de gemeenteraad de oproep omdat ze zich zorgen maken over de vele incidenten van de afgelopen maanden.

Lees meer »

Zondagmiddag en -avond code oranje in zuiden en oosten

Het KNMI heeft voor zondagmiddag en -avond code oranje afgekondigd voor de provincies Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel. Het weerinstituut verwacht stevige onweersbuien waarbij hagelstenen kunnen vallen met een doorsnede van 2 tot 4 centimeter. Ook kunnen er volgens het KNMI zware windstoten voorkomen van 75 tot 100 kilometer per uur.

Lees meer »

Meisje (13) vedronken in recreatieplas Alblasserdam

Een 13-jarig meisje is zaterdagmiddag verdronken in de recreatieplas het Lammetjeswiel in Alblasserdam. Het meisje was bij het Lammetjeswiel toen ze rond 14.45 uur vermist raakte. De traumahelikopter, duikers, brandweer en andere hulpdiensten rukten uit en startten een grote zoekactie.

Lees meer »

NL-alert voor grote brand met explosies in Ter Aar

VIDEO & UPDATE - Op een bedrijventerrein in Ter Aar, in Zuid-Holland, is een zeer grote brand uitgebroken. Het vuur ontstond rond 21.30 uur in een houthandel. De brand ontwikkelde zeer snel waardoor al snel het gehele gebouw volledig in brand stond. Er is een NL-alert uitgegaan om uit de rook te blijven en ramen en deuren in de omgeving gesloten te houden.

Lees meer »

Politie verricht 1579 aanhoudingen bij blokkade A12 in Den Haag

De politie Den Haag heeft zaterdag 1579 mensen aangehouden bij de blokkade op de A12. Ook onze fotograaf Jessy werd kort vastgehouden vanwege het niet hebben van een geldige perskaart. 40 personen zijn aangehouden voor andere strafbare feiten, zoals vernieling en belediging. Daarvan is een persoon aangehouden voor verzet bij aanhouding met letsel tot gevolg.

Lees meer »

Rode Kruis waarschuwt: het wordt flink koud in koningsnacht

Het Rode Kruis roept iedereen op komende koningsnacht goed voorbereid de deur uit te gaan. Het kan flink koud worden. De gevoelstemperatuur kan in de nacht van woensdag op donderdag dalen tot 2 graden boven nul. Vooral als mensen alcohol drinken, ligt onderkoeling op de loer, waarschuwt de hulporganisatie. ''Het wordt zelfs kouder dan nieuwjaarsdag”, aldus het Rode Kruis.

Lees meer »