Nederland knalt 'ouderwets' 2023 in

Na twee coronajaren heeft Nederland 2023 'ouderwets' ingeluid met vuurwerk, ook in steden waar lokaal een vuurwerkverbod is ingesteld. Iets na middernacht was onder meer in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam te zien hoe het vuurwerkverbod massaal werd genegeerd.

Lees meer »

KNMI geeft code oranje uit: glad in het westen en noorden

Het KNMI heeft voor de westelijke en noordelijke provincies code oranje uitgegeven. Hier vallen vanavond buien, waardoor het verraderlijk glad kan worden. Ook elders in het land kan het plaatselijk glad zijn. Rijkswaterstaat laat weten dat er strooiwagens worden ingezet, maar dat weggebruikers alert moeten zijn.

Lees meer »

Feest en vuurwerk in grote steden na WK-stunt Marokko

In de grote steden is het zaterdagavond groot feest na de overwinning van Marokko op Portugal in de kwartfinale van het WK voetbal in Qatar. In Amsterdam, Den Haag en Rotterdam spreken politiewoordvoerders van een goede sfeer. Her en der wordt wel zwaar vuurwerk afgestoken en om sommige plekken in Amsterdam is het onrustig.

Lees meer »

Deel Schiphol Plaza afgezet om verdachte situatie

Op last van de marechaussee is dinsdagochtend een deel van Schiphol Plaza afgezet. Volgens een woordvoerder is dat vanwege een verdachte situatie. Een persoon heeft in de centrale hal van de luchthaven iets bedreigends geroepen, is het enige dat de woordvoerder kan zeggen. Er is nog niemand aangehouden.

Lees meer »

Geen vervolging in één zaak rondom regisseur The Voice Of Holland; onderzoek naar andere zaken loopt nog

Sinds eind april heeft de politie onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek gedaan naar mogelijke zedenfeiten gepleegd door vier personen rondom het televisieprogramma The Voice Of Holland (TVOH). Drie van deze onderzoeken zijn of worden uitgevoerd onder leiding van het Openbaar Ministerie in Midden-Nederland. Het vierde onder leiding van het Openbaar Ministerie in Noord-Holland.

Lees meer »

Drie verdachten in de MH17 proces veroordeeld tot levenslang

De rechtbank Den Haag heeft drie van de vier verdachten in de MH17-strafzaak veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor hun rol bij het neerschieten van het toestel van Malaysia Airlines boven Oost-Oekraïne op 17 juli 2014. Daarbij kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 196 Nederlanders. De vierde verdachte is door de rechtbank vrijgesproken.

Lees meer »