Baudet en beveiliger gewond na aanval met fles in café

Forum voor Democratie leider Thierry Baudet is maandagavond opnieuw aangevallen. De lijsttrekker is in een ziekenhuis in Groningen behand door een traumachirurg. Baudet is met een bierfles op zijn achterhoofd geslagen en tevens net naast zijn oog op de rand van zijn slaap geraakt. Een beveiliger raakte eveneens gewond aan zijn gezicht.

Lees meer »

Rutte: besluit kwam van vier partijen gezamenlijk

Het besluit om te stoppen met dit kabinet, was een besluit van de vier partijen gezamenlijk, zegt premier Rutte, in een persconferentie. "Alle partijen zijn tot het uiterste gegaan om een oplossing te vinden, maar de verschillen over migratie zijn helaas onoverbrugbaar."

Lees meer »

Rutte biedt Dutchbat-veteranen excuses aan, 27 jaar na Srebrenica-drama

Minister-president Mark Rutte heeft honderden Dutchbat-veteranen zaterdag excuses aangeboden voor de handelwijze van het kabinet rond het drama in Srebrenica in 1995. Hij deed dat tijdens een "dag van erkenning en waardering" voor de veteranen van Dutchbat III op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Defensieminister Kajsa Ollongren en de Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim waren ook aanwezig.

Lees meer »