Rutte biedt Dutchbat-veteranen excuses aan, 27 jaar na Srebrenica-drama

Minister-president Mark Rutte heeft honderden Dutchbat-veteranen zaterdag excuses aangeboden voor de handelwijze van het kabinet rond het drama in Srebrenica in 1995. Hij deed dat tijdens een "dag van erkenning en waardering" voor de veteranen van Dutchbat III op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Defensieminister Kajsa Ollongren en de Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim waren ook aanwezig.

Lees meer »

Slob en Blokhuis niet terug in nieuw kabinet

Arie Slob en Paul Blokhuis keren niet terug in het nieuwe kabinet. Beide bewindslieden van de ChristenUnie verlaten de landelijke politiek. Slob is nu demissionair minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media; Blokhuis is staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees meer »

Rutte pas na goed gesprek akkoord met extra beveiliging

Demissionair minister-president Mark Rutte is pas na een flink gesprek akkoord gegaan met de extra beveiliging. De minister-president word als doelwit gezien voor een aanslag of een ontvoering, Rutte wilde absoluut geen zichtbare beveiliging. Maar de veiligheidsdiensten drongen er op aan.

Lees meer »

Ministerie van Justitie door demonstratie tijdens de persconferentie afgesloten

Honderden demonstranten hadden zich dinsdagavond tijdens de coronapersconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) verzameld op de Turfmarkt in Den Haag. Het ministerie van Justitie, waar de persconferentie plaatsvond, werd tijdelijk afgesloten en aanwezige politici, journalisten en medewerkers mochten het pand niet verlaten vanwege de rumoerige sfeer buiten

Lees meer »

D66-leider Kaag haalt uit naar Rutte en 'Haags gedoe'

Demissionair minister van Buitenlandse Zaken en D66-leider Sigrid Kaag is in een lezing behoorlijk kritisch op de Haagse cultuur en het formatieproces. In tegenstelling tot de nieuwe bestuurscultuur die het kabinet in april aankondigde, spreekt Kaag van "binnenskamers spelletjes spelen".

Lees meer »

Landelijk bestuur CDA stapt op na snoeihard rapport commissie

Het landelijk bestuur van het CDA is opgestapt. Het besluit valt na een snoeihard rapport van een partijcommissie onder leiding van oud-minister Liesbeth Spies. De commissie adviseert dat het CDA geen verkiezingen meer moet houden onder zijn leden over wie de nieuwe lijsttrekker moet worden. De lijsttrekkersverkiezing van vorig jaar heeft volgens de commissie voor te veel verdeeldheid gezorgd.

Lees meer »

Tweede Kamerlid Omtzigt stapt uit CDA

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt zegt zijn lidmaatschap van het CDA op. Dat heeft hij zojuist bekendgemaakt in een brief die hij op Twitter heeft gezet. Hij gaat als onafhankelijk Kamerlid verder, maar zit voorlopig nog ziek thuis.

Lees meer »