Doden bij terreuraanslag in Brussel; dader nog steeds op de vlucht

Bij een radicaalislamitische aanslag in het centrum van Brussel zijn maandagavond twee doden gevallen. Het gaat om Zweedse voetbalsupporters die de EK-kwalificatiewedstrijd België - Zweden zouden bezoeken. De politie gaat uit van een terreurdaad. De voetbalwedstrijd werd gestaakt. De dader is nog altijd op de vlucht. In Brussel is het dreigingsniveau voor terreur opgeschaald naar het hoogste niveau. 

Lees meer »

Britse koningin Elizabeth (96) overleden

De Britse koningin Elizabeth is op 96-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het Britse Koninklijk Huis. Eerder vandaag maakte het Britse koningshuis bekend dat de gezondheid van de vorstin was verslechterd. De koningin is in het bijzijn van haar familie vredig overleden op het Schotse kasteel Balmoral.

Lees meer »

Britse premier Boris Johnson stapt op na reeks schandalen

De Britse premier Boris Johnson heeft donderdag aangekondigd op te stappen. Hij blijft voorlopig de taken van regeringsleider uitvoeren, totdat er een opvolger bekend is. Johnson lag al geruime tijd onder vuur vanwege een reeks schandalen, zoals het bijwonen van feestjes in coronalockdowns. Het vertrek van een aantal prominente ministers de afgelopen dagen blijkt de druppel te zijn geweest.

Lees meer »