Britse koningin Elizabeth (96) overleden

De Britse koningin Elizabeth is op 96-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het Britse Koninklijk Huis. Eerder vandaag maakte het Britse koningshuis bekend dat de gezondheid van de vorstin was verslechterd. De koningin is in het bijzijn van haar familie vredig overleden op het Schotse kasteel Balmoral.

Lees meer »

Britse premier Boris Johnson stapt op na reeks schandalen

De Britse premier Boris Johnson heeft donderdag aangekondigd op te stappen. Hij blijft voorlopig de taken van regeringsleider uitvoeren, totdat er een opvolger bekend is. Johnson lag al geruime tijd onder vuur vanwege een reeks schandalen, zoals het bijwonen van feestjes in coronalockdowns. Het vertrek van een aantal prominente ministers de afgelopen dagen blijkt de druppel te zijn geweest.

Lees meer »

Nederlandse toeristen komen om in Zuid-Afrika

Drie Nederlandse toeristen zijn vrijdagmiddag in het oosten van Zuid-Afrika om het leven gekomen bij een botsing tussen een taxibusje en een vrachtwagen. Het gaat om twee Limburgse vrouwen van 55 en 21 jaar oud en een 27-jarige man uit Zuid-Holland. Een vierde Nederlander raakte ernstig gewond.

Lees meer »

Getuige tegen Taghi geliquideerd in Spanje

De Utrechtse drugshandelaar en aartsvijand van Ridouan Taghi, Ebrahim Buzhu (52), alias ‘Slager’, is op zijn schuiladres in Zuid-Spanje geliquideerd. Hij is afgelopen weekeinde met een schotwond in zijn hoofd dood gevonden in een uitgebrande auto in de omgeving van Cadiz.

Lees meer »

Ontsnapte Nederlandse jeugdgevangene doodgeschoten in België

De Belgische politie heeft woensdag een Nederlandse gedetineerde doodgeschoten, die ontsnapt was uit een justitiële jeugdinrichting in Breda. Dat bevestigt een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen woensdagavond tegen De Telegraaf en het AD na berichtgeving van het Vlaamse dagblad Gazet van Antwerpen.

Lees meer »