Eerste tiener overleden door coronavirus

Gepubliceerd op 18 april 2020 om 14:40

Het aantal meldingen van personen die als gevolg van het coronavirus zijn overleden is de afgelopen 24 uur gestegen met 142, waaronder een patiënt van 18 of 19 jaar oud. Dat is het jongste slachtoffer tot nu toe. De exacte leeftijd is niet bekend. Het RIVM laat weten dat de patiënt behalve Covid-19 onderliggend lijden had.

Het aantal ziekenhuisopnames is opnieuw gedaald. In de afgelopen 24 uur kwamen er 129 meldingen binnen, het laagste aantal ziekenhuisopnamen sinds 20 maart. Het totaal aantal mensen dat in het ziekenhuis lag of nog ligt, is 9.594. 
Het totaal aantal doden als gevolg van de besmettelijke longziekte staat nu op 3.601. Het totaal aantal geconstateerde besmettingen in Nederland ligt nu op 31.589 (1.140 meer dan gisteren), blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM. 

Belangrijk blijft het om te vermelden dat het gaat om meldingen die de afgelopen 24 uur zijn binnengekomen. Veel gevallen van overlijden of opname in het ziekenhuis zijn al van langer geleden. Als alle gevallen over de juiste dagen zijn verdeeld, is duidelijk te zien dat de piek van met name het aantal ziekenhuisopnames al enige tijd achter ons ligt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Vanessa
3 jaar geleden

Wat verschrikkelijk erg