Tienduizend nieuwe coronagevallen binnen één dag

Gepubliceerd op 23 oktober 2020 om 14:25

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt vrijdag 10.007 positieve coronatests. Het betreft de derde forse stijging op rij, nadat woensdag en donderdag om en nabij de vijfhonderd meer positieve coronatests werden gemeld dan de voorgaande dag.

Beeld: NL nieuws | Nieuws/coronavirus

Er werden 47 coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd. Het is de vierde dag op rij dat een relatief groot aantal coronadoden wordt gemeld, tezamen met dinsdag, woensdag en donderdag gaat het om 198 sterfgevallen in totaal.

De cijfers worden soms met vertraging doorgegeven aan het RIVM. Dit betekent dat deze coronapatiënten niet allemaal in de afgelopen 24 uur zijn overleden of positief zijn getest.

Voor woensdag een stijging van het aantal positieve tests werd ingezet, leek de stijging juist af te vlakken, zo schreef ook het RIVM. Vanaf vorige week vrijdag tot en met dinsdag werden constant vergelijkbare aantal besmettingen gemeld.

Het Red Team, een groep wetenschappers die gevraagd en ongevraagd advies geeft over de bestrijding van de coronacrisis, pleit voor een strenge, korte lockdown in Nederland. In een woensdagavond gepubliceerd advies (pdf) aan het kabinet stelt het team dat een strengere aanpak van het virus nodig is om terugkerende lockdowns te voorkomen.


«   »