Kabinet neemt risico en neemt (eindelijk) versoepelingen

Gepubliceerd op 20 april 2021 om 19:07

Mark Rutte heeft vanavond (eindelijk) versoepelingen aangekondigd in een nieuwe persconferentie. Hij benadrukt wel dat de basisregels nu extra belangrijk zijn. De avondklok loopt op 28 april (04.30) af. Het maximum aantal aanwezigen op begrafenissen gaat van 50 naar 100, en examens voor rijbewijzen mogen vanaf 28 april ook weer.

Vanaf volgende week woensdag gaat het terras ook weer open, wel mogen er maximaal vijftig mensen op 1 terras en is het terras open van 12:00 tot 18:00. De winkels en de warenhuizen mogen vanaf volgende week woensdag ook weer volledig open, klanten hoeven geen afspraak te maken. Per vierkante meter mag er 1 persoon, een mondkapje is nog altijd verplicht.

"Iedere student in het hoger onderwijs kan vanaf maandag 26 april eindelijk weer één keer per week naar 'live' onderwijs. Ook dit is niet meer dan een eerste stap, maar voor studenten en onderwijsinstellingen is dit goed nieuws. We blijven kijken hoe we leerlingen en studenten meer en vaker naar school kunnen sturen."

Beeld: Mark Rutte en Hugo de Jonge, edit en beeld: NL nieuws


«   »