(Avond)lockdown, alle horeca, sport, cultuur dicht om 17.00 uur, scholen blijven open

Gepubliceerd op 26 november 2021 om 19:04

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) hebben vrijdag een reeks maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus af te remmen.

Beeld: NL nieuws 

Momenteel zijn alle theaters, bioscopen en musea gewoon geopend. Wel moeten bezoekers voor toegang een coronapas laten zien. Dit blijft van kracht.

Daarnaast worden 1,5 meter afstand en een mondkapje verplicht op plaatsen waar mensen een vaste zitplaats hebben. Dit heeft gevolgen voor het maximaal aantal bezoekers in bijvoorbeeld een bioscoop- of theaterzaal. De maximale groepsgrootte van 1.250 mensen in grotere zalen blijft ongewijzigd.

Dit geldt ook voor doorstroomlocaties zoals musea, waar dus minder mensen binnen mogen zijn. Het gaat om een maximale capaciteit van één persoon per vijf vierkante meter.

De nieuwe maatregelen hebben de grootste gevolgen voor de theaters, omdat die hun voorstellingen vaak pas 's avonds plannen. Het betekent dat veel theatermakers zoals cabaretiers de komende weken geen voorstellingen geven.


«   »