ME grijpt in bij verwoest pand Rotterdam, onrust bij omstanders over sloop

Gepubliceerd op 1 februari 2024 om 07:04

Op de plek in Rotterdam waar eerder deze week een explosie was, hebben de ME en politie woensdagavond moeten ingrijpen. Omstanders gingen de confrontatie met hen aan uit onvrede over sloopwerkzaamheden die uitgevoerd worden in het gebied.

Beeld: NL nieuws - Tekst: Nieuwsredactie

Het voornemen is dat de hele avond en nacht puin wordt geruimd en ingestorte woningen worden ontmanteld aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuid.

Het werd woensdagavond al eerder onrustig toen aanwezigen de vrees uitten dat de werkzaamheden ervoor zorgen dat er meer puin belandt op de twee mensen die nog vermist worden. Omstanders zeggen dat ze bang zijn dat de lichamen daardoor zodanig verminkt raken dat ze onherkenbaar zijn als ze gevonden worden.

Op enig moment begonnen omstanders te schreeuwen tegen de politie. Die riep de ME op om paraat te staan. Deze hoefde eerst nog niet in te grijpen. Toen de werkzaamheden werden hervat, sloeg de vlam in de pan. Enkelen van de tientallen omstanders probeerden door een politielinie te breken in de richting van het pand waar de explosie was. Twee mannen zijn aangehouden.

Iets voor middernacht lijkt de rust onder omstanders wat te zijn teruggekeerd. De politie is in gesprek gegaan met de omstanders. De sloopwerkzaamheden gaan wel gewoon door.