Vader en opa van doodgeschoten Marlous en Romy bedankt Feyenoorders in open brief

Gepubliceerd op 16 november 2023 om 16:19

In een aangrijpende open brief bedankt Toine Timmers Feyenoorders voor het eerbetoon de zaterdag nadat zijn dochter en kleindochter in hun huis aan het Heiman Dullaertplein werden doodgeschoten door Fouad L.

Beeld: 112ned - Tekst: Nieuwsredactie

Toine Timmers stuurde de brief aan Feyenoord en De Feijenoorder, met het verzoek deze te publiceren op hun socialemediakanalen, om zo alle supporters te bedanken.

--

Beste Feyenoorders,

 

 

Op 28 september, een gitzwarte donderdag in Rotterdam, zijn bij een schietpartij mijn dochter en kleindochter om het leven gebracht. Twee jonge mensen in de bloei van hun leven. Twee mensen met heel veel dromen en plannen. Twee Rotterdammers met een groot hart voor Feyenoord.

 

 

De schok die dit gebeuren teweeg heeft gebracht was enorm. Zeker in onze familie, maar ook in Rotterdam en in geheel Nederland. En dus zeker ook bij Feyenoord.

 

 

De zaterdag na deze verschrikkelijke gebeurtenis was er in de Kuip een wedstrijd tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles. De beelden van voor en tijdens de wedstrijd waren voor mij als vader en opa hartverscheurend. Bijna 50.000 supporters op de tribune, de oorverdovende minuut stilte, geëmotioneerde spelers met rouwbanden en in de twaalfde minuut 'You'll Never Walk Alone'. Kippenvel!

 

 

Soms zien we hoe lelijk voetbal kan zijn, maar de spelers, staf en zeker ook de supporters van Feyenoord hebben die zaterdag laten zie hoe mooi voetbal is. Dus wil ik graag op deze manier zeggen:

 

 

Feyenoord... Bedankt! Supporters... Bedankt! Rotterdam... Bedankt!

 

 

Toine Timmers

 

--

 

Toine Timmers verloor in een oogopslag zijn dochter en kleindochter, op de gitzwarte donderdag die bij alle Rotterdammers in hun geheugen gegrift staat. Fouad L. schoot eind september eerst zijn 39-jarige buurvrouw Marlous en haar 14-jarige dochter Romy dood aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam. Vervolgens stichtte hij brand in zijn eigen huis en ging hij naar het Erasmus MC, waar hij de 43-jarige docent en huisarts Jurgen Damen om het leven bracht en ook weer brand stichtte.
Justitie verdenkt Fouad L. van drie keer moord, twee keer brandstichting en verboden wapenbezit.