S10 morgen als elfde aan de beurt in finale Songfestival

Gepubliceerd op 13 mei 2022 om 08:35

Zangeres S10 komt morgen tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Turijn als elfde het podium op. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU) vannacht bekendgemaakt na afloop van de tweede halve finale.

Beeld: EBU / NATHAN REINDS

Nederland komt na Spanje en voor Oekraïne. Tsjechië opent de show. Groot-Brittannië en Italië, die naast Oekraïne een favorietenrol hebben, komen respectievelijk als tweeëntwintigste en negende in actie. Estland sluit de finale af.

S10 zingt vanavond tijdens een 'generale repetitie' haar nummer al voor de vakjury's, die dan alvast hun punten geven voor de finale. Het lot van de zangeres is dan voor de helft bepaald.

De startvolgorde van morgen wordt bepaald door de producers van de show. Zij willen een zo divers mogelijke finale dus proberen ze bijvoorbeeld ballads niet achter elkaar te zetten en worden groepen afgewisseld door soloartiesten. De artiesten moesten wel loten of zij in het eerste of het tweede deel van de show terecht kwamen.

S10 plaatste zich dinsdag in Turijn voor de finale van het songfestival. In de eerste halve finale hoorde ze met haar nummer De Diepte bij de tien beste deelnemers, tot haar grote vreugde.


«   »