Emma (15) gaat met André Rieu op wereldtournee, dit is haar verhaal

Gepubliceerd op 10 september 2023 om 16:24

VIDEO - De 15-jarige Emma Kok uit het Limburgse Kerkrade mag vanaf januari met het orkest van André Rieu mee op wereldtournee. Daarnaast mag ze ook met André Rieu de kerstconcerten doen. Jessy sprak Emma via Teams hier over en je leest (-en ziet) hier haar verhaal.

Op het Vrijthof in Maastricht zong Emma het Franse nummer Voilà, het orgineel kent zijn oorsprong van het Songfestival in Rotterdam in 2021 van Barbara Pravi. Kort nadat het optreden online verscheen ging het al snel viral, zo werd het de nummer één op YouTube onder de categorie muziek en ging het viral op TikTok.

'Ik kan totaal niet Frans spreken, maar ik heb Voilà heel vaak geluisterd en fonetisch opgeschreven. Dat heeft wel heel erg geholpen.' Zo legt Emma uit. Het optreden ging al snel viral: 'Het is bizar, je ziet natuurlijk vaak op sociale media mensen viral gaan, maar als het dan bij je zelf gebeurd dan is het wel heel bizar wat er allemaal op je afkomt'.

Door het viral gaan van het optreden in Maastricht heeft Emma er veel volgers bij gekregen op social media, 'hele mooie aanvragen voor concerten en ook heel veel volgers, heel veel views, heel veel streams, het is echt een droom waar je inzit'. De Vrijthof concerten, in totaal twaalf, en waren verspreidt over de donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. 'Ik heb natuurlijk voor die twaalf concerten veel geoefend, thuis en ook samen met het orkest. En natuurlijk heel veel geluisterd naar het nummer'.

In 2021 heeft Emma The Voice Kids gewonnen, dit jaar deed Emma mee aan Ministars, deze zangwedstrijd won ze ook. Bij Ministars begon het volgens Emma allemaal. Emma zong bij Ministars Voilà.

Emma heeft in de muziekwereld een droom voor ogen: 'Ik wil een grote artiest worden, Dat ik in uitverkochte zalen mag zingen en de hele wereld mag over reizen. Maar ook dat ik mijn verhaal kan vertellen aan de hele wereld'.

Emma heeft een zeldzame maagziekte gastroparese, ook wel maagverlamming genoemd. 'Het houd eigenlijk in dat het eten niet goed verteerd wordt in je maag. Je hebt van gastroparese verschillende soorten : je hebt de vorm die ik heb, ik heb 22 uur per dag  sondevoeding nodig en mag hierbij  kleine hoeveelheden eten zodat ik een smaak kan proeven'. Voor de sondevoeding neemt ze overal waar ze naar toe gaat twee pompen mee om het eten in haar maag te krijgen. 'Best een bizar verhaal' reageert Jessy op de uitleg die er aardig van onder de indruk is.

Emma mag, zoals in de titel vermeld staat, met André Rieu mee op wereldtournee. 'Ik vind het echt fantastisch, ik kan het echt nog steeds niet geloven dat hij mij heeft gevraagd voor de wereldtour. En ik mag vanaf januari mee, eigenlijk kan niet meer wachten'. Emma zit ook met school, maar heeft er al een oplossing gevonden om school door te laten gaan tijden de tour: 'We zijn nu bezig met de wereldschool, dat is een online school dan zal het gewoon zo zijn dat ik vanaf een bepaald moment gewoon kan starten met de online school en vanaf januari kan ik dan door met de online school'. Emma vind school belangrijk geeft ze toe.

Voor de wereldtour mag Emma eerst de kerstconcerten doen, in het MECC Maastricht. 'Ja dat vind ik fantastisch, ik ben een hele grote liefhebber van kerst. Ik begin altijd al eind september met het maken van mijn kerst afspeellijst. Ik mag wat kerstnummers zingen en natuurlijk ook Voilà'.  

Emma heeft twee eigen nummers uitgebracht, Laat Mij Een Vlinder Zijn (2021) en Strijder (2023). 'Laat mij een vlinder zijn gaat over dat je eigenlijk zo vrij wilt zijn als een vlinder. 'Strijder gaat over dat je een vechter bent. Dat het eigenlijk elke dag een strijd is met je zelf, mentaal of fysiek.'

Het gesprek tussen de enthousiaste Emma en Jessy wordt afgesloten met de vraag: ''wat is het volgende wat is de agenda staat? ' Het Fred & Friends van  Fred van Leer in Rotterdam Ahoy op 22 en 23 september. De kaarten zijn nog niet uitverkocht, er zijn nog enkele kaarten beschikbaar, maar je moet er snel bij zijn. Ik kijk er heel erg naar uit.'

Foto's en video's in dit item zijn met dank aan; © André Rieu Productions.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.