Stijn (33) maakt muziek als STNO, dit is zijn verhaal

Gepubliceerd op 10 maart 2024 om 11:04

VIDEO - De 33-jarige Stijn Zoontjes uit Eindhoven maakt als STNO eigen muziek. Jessy sprak Stijn hierover en je leest (- en ziet) hier zijn verhaal.

Door: Jessy

De naam STNO komt eigenlijk omdat zijn vrienden hem vroeger Stino noemde. In de studententijd draaide Stijn altijd als DJ en toen werd hij altijd Stino genoemd. Stijn heeft voor werkzaamheden bij Google een tijd in Zwitserland gewoond en merkte dat de naam niet echt pakkend was daar. ‘’Stino kunnen anderen eigenlijk niet uitspreken.’’ Omdat Stijn voornamelijk Engelstalige muziek maakt ging hij op zoek naar een nieuwe naam: STNO. STNO is ook : streetnumber.

De muziek van Stijn gaat over plekken, zo ging zijn eerste album over Zürich, een stad in Zwitserland waar Stijn heeft gewoond. Een tweede album staat op de planning: ‘’Utrecht!’’ Het eerste album kwam uit in 2021, dat was toen meer een album voor familie en vrienden; ‘’Ik deed toen niet heel erg veel aan promotie.’’

De muziek van Stijn word nog niet heel goed geluisterd, zo heeft hij op de sociale media platform TikTok maar negenentwintig volgers. Maar toch weet hij elke keer weer motivatie te krijgen: ‘’Je wilt iets delen in je muziek.’’ Stijn heeft heel lang muziek op zijn zolderkamer gemaakt. Ook maakt hij muziek over zijn eigen leven, zo heeft hij een periode van depressie gehad waar Stijn een nummer over heeft geschreven.

De muziek die Stijn maakt valt onder de genre ‘’popmuziek.’’ Hij maakt muziek door inspiratie te op doen van Amerikaanse bands. Stijn heeft bijvoorbeeld vroeger heel veel naar de Beatles geluisterd. In zijn studio heeft hij heel veel jaren 70 en jaren 80 synthesizers staan. Stijn vindt het heel leuk om die afwisseling te maken tussen die synthesizers.

Toen Stijn twaalf jaar was begon hij met het leren van sousafoon, maar zijn leraar zag dat hij meer wilde, Stijn vond het toen heel leuk om te zingen en piano te spelen dus is hij dat samen met zijn leraar gaan doen. Als je drieëndertig bent zullen heel veel mensen zeggen dat het leven komt van ik moet nu kinderen hebben,  samen wonen en een huis kopen. Maar Stijn is er nu pas achter gekomen wat hij graag wilt.

Stijn is ook bezig met TikTok, soms vraagt zich af of hij niet te oud is voor TikTok, maar Jessy ziet soms ook gewoon oudere mensen voorbij komen. Laatst heeft Stijn bijvoorbeeld een cover uitgebracht op TikTok op het nummer van Joost Klein, hoe zou Stijn zijn stijl zijn als hij hem uitbracht? Op TikTok praat Stijn nu veel Engels maar hij zit de overweging te maken om volledig Nederlands te gaan doen.

Stijn zijn doel voor 2024 is helder ; zijn muziek uitbrengen en dat veel mensen er naar kunnen luisteren. Dat Stijn met mensen in gesprek kan gaan over zijn muziek en wat zij er uit halen. En daarna langzaam doorwerken naar volgend jaar door meer op te treden met zijn band. Ook gaat hij samenwerken met een label.

*Opmerking over de video: Tijdens de opnames is er wat misgegaan rondom de belichting bij Jessy, hierdoor is het beeld van hem niet al te goed.

Beeld: STNO