Corina (48) is vrijwilliger bij de dierenambulance, dit is haar verhaal

Gepubliceerd op 3 januari 2022 om 18:44

Corina de Snoo van 48 jaar is één van de honderden vrijwilligers die bij de dierenambulance werkt. Onze presentator Jessy sprak met haar en reed een dienst met haar mee. Lees en bekijk het verhaal van Corina. 

Corina begint de dag om 08:00, ze krijgt de ambulance voor de deur geleverd door Dieren4u Dierenambulance. Ze wacht thuis op oproepen van de meldkamer. De eerste melding van dit verhaal is om 14:11. Ze start de ambulance en gaat naar Spijkenisse.

Uit Spijkenisse heeft een mevrouw gebeld, die heeft brandgans gevonden op de straat. Bij aankomst heeft een andere vrouw de gans op schoot. Nadat Corina het beest overneemt ziet ze dat de gans op de mevrouw haar broek heeft gepoept. 'Als u thuis bent, ga gelijk naar de douche en gooi uw kleding is de was', zegt Corina voordat ze afscheid neemt van de melder. De reden hier voor is: vogelgriep. Zowel ik (Jessy) als Corina spoelen onze handen voor vertrek. Ook desinfecteren we onze handen goed. De brandgans had allemaal beestjes in zijn vacht.
We gaan door naar de volgende melding, voor aankomst bij de brandgans kwam de melding binnen dat een dierenarts in Spijkenisse een rode zoet waterkreeft heeft gevonden buiten op het fietspad. Hoe de waterkreeft daar is gekomen is een raadsel.

Vlak voordat onze dienst er op zit gaan we naar Vogelklas Karel Schot in Rotterdam. Nadat Corina de papieren heeft ingevuld is de dienst klaar. Corina wil nog één ding tegen de lezers zeggen: 'De dierenambulance heeft alleen vrijwilligers in dienst. Dieren4u betaalt zelf de kosten voor de dierenarts kosten van zwerfdieren. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom, bestuurders of telefonisten, alles is van harte welkom. Ook kleine donaties zijn altijd welkom.'

Een dag na dit intervieuw hebben we van Corina gehoord dat de brandgans vogelgriep heeft, helaas is dat niet te genezen en is hij overleden.

Beeld: NL nieuws

Reactie plaatsen

Reacties

Sandra Groenewoud
2 jaar geleden

Corina is een goede collega en blij dat ze weer bij Dieren 4U is 👍😘.