Justitie eist werkstraf van 200 uur en één maand voorwaardelijk cel voor Glennis Grace

Gepubliceerd op 26 oktober 2022 om 15:44

Justitie heeft woensdagmiddag in de rechtszaak tegen zangeres Glennis Grace een werkstraf van 200 uur geeist. Justitie eist ook tegen de 44-jarige zangeres een maand voorwaardelijke celstraf.

Beeld: Flickr/Poppodium Corneel

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 44-jarige Glenda Batta, de echte naam van de zangeres, van openlijke geweldpleging en daarnaast van mishandeling met voorbedachten rade.

Haar ex-vriend Dion K. (die geen advocaat heeft) hoorde dezelfde straf eisen. Twee andere verdachten hoorden werkstraffen van 200 en 150 uur eisen. Tegen een vijfde verdachte is ook een werkstraf geëist van 150 uur plus enkele maanden cel omdat hij in een proeftijd zat voor een eerder feit.

Glennis Grace stond vandaag voor de rechter in Amsterdam, samen met vier andere verdachten die betrokken waren bij een vechtpartij in een Amsterdamse Jumbo-supermarkt na een incident met haar zoon. Op camerabeelden is te zien hoe ze een klap uitdeelt en een knietje lijkt te geven. ,,Mijn leven staat op z'n kop, sorry wat ik jullie heb aangedaan.”