Glennis Grace krijgt 200 uur taakstraf voor vechtpartij in supermarkt

Gepubliceerd op 9 november 2022 om 13:23

De rechtbank in Amsterdam heeft Glennis Grace woensdagmiddag veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur voor het geweldincident in een Amsterdamse supermarkt in februari dit jaar. De zangeres krijgt de straf voor openlijke geweldpleging. De rechtbank acht haar verantwoordelijk voor het uitbreken van de vechtpartij in de supermarkt.

Beeld: Flickr/Poppodium Corneel

Het Openbaar Ministerie eiste een werkstraf van tweehonderd uur en een voorwaardelijke celstraf van één maand tegen de 44-jarige Grace. De rechter ging niet mee in een voorwaardelijke celstraf.

Eerder werd gemeld dat de zangeres ook een medewerker zou hebben bedreigd. "Motherfucker, ik snij je keel door als je het nog een keer doet", zou Grace gezegd hebben. Het OM zag echter af van vervolging op dat punt, omdat het niet bewezen kan worden. Er was geen geluid bij de camerabeelden en volgens de rechter zijn er geen getuigen van deze uitspraak. Op dit punt wordt de zangeres dan ook vrijgesproken.

Kerem Canatan, de advocaat van de zangeres, pleitte voor vrijspraak. Volgens Canatan was er niet genoeg bewijs tegen zijn cliënte en had het OM onvoldoende oog voor de belangen van de zangeres.

Op camerabeelden die tijdens de zitting eind oktober werden vertoond, was te zien dat Grace de eerste klap uitdeelt en een supermarktmedewerker een knietje geeft. Dat laatste ontkent Grace.

Op de beelden was verder te zien dat de zestienjarige zoon van Grace en haar 27-jarige ex-vriend Dion K. vluchtende medewerkers trapten en sloegen.

Ook de andere vier volwassen verdachten ontvangen vandaag hun straf. Voor de zoon van Grace, Thony (16) en zijn vriend (15) volgt morgen de uitspraak. Het OM heeft een taakstraf van 120 uur tegen Thony geëist, waarvan 40 uur voorwaardelijk.