Dagenlang geen treinverkeer tussen Den Haag CS en Leiden CS

Gepubliceerd op 4 april 2023 om 09:40

Er rijden dagen lang geen treinen tussen Leiden Centraal en Den Haag Centraal na het treinongeluk vanochtend bij Voorschoten. Aan het einde van de ochtend wordt het treinverkeer vanaf Leiden in de richting van Utrecht, Haarlem en Schiphol weer opgestart.

Beeld: Martijn de Rijk

Er rijden vanochtend geen treinen tussen Rotterdam, Den Haag en Leiden Centraal als gevolg van een ernstige aanrijding op het spoor. Bij Voorschoten ontspoorde vannacht een passagierstrein. De NS meldt dat er zeker tot 16.00 uur geen treinen rijden van en naar Leiden Centraal. Tussen Den Haag Centraal en Leiden Centraal is dat de hele dag.

Passagiers die van Den Haag naar Leiden moeten reizen, wordt aangeraden de tram te pakken. ‘Maak gebruik van de Haagse tram lijn 3 of lijn 4 tussen Den Haag Centraal, Den Haag Laan v NOI en Den Haag Mariahoeve'.

Er rijden ook stopbussen tussen tussen Den Haag Centraal, Den Haag Laan v NOI, Den Haag Mariahoeve, Voorschoten, De Vink, Leiden Centraal, Sassenheim, Nieuw Vennep en Hoofddorp. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.