Vier gewonden na windhoos in Barendrecht

Gepubliceerd op 21 oktober 2021 om 07:36

Een windhoos in Barendrecht (Zuid-Holland) heeft vannacht rond 2.30 voor grote ravage gezorgd. Vier mensen zijn daarbij gewond geraakt. Drie konden ter plekke worden behandeld, een persoon moest ter controle naar het ziekenhuis.

De straten zijn bezaaid met allerlei voorwerpen. De windhoos heeft er voor gezorgd dat dakpannen van huizen werden afgeblazen, schuurtjes en overkappingen beschadigd zijn geraakt, auto's zijn van hun plek opgetild, ruiten zijn kapot en bomen zijn omgewaaid.

Nog niet de hele wijk is veilig, omdat de brandweer daar niet met het grote materiaal kan komen. "Dat is bij de doodlopende straten, die gebieden zijn afgezet. De verzekeraar gaat dat vandaag verder afhandelen. Er zijn vier gewonden, met onder andere schaaf- en snijwonden, die zijn behandeld door de ambulancedienst. "

Volgens de Veiligheidsregio zijn door de harde wind ook auto's schuin op de weg komen te staan. De brandweer is al sinds vannacht ter plaatse om te helpen bij acute noodsituaties. Of die situaties er nu nog steeds zijn is onduidelijk. De gemeente gaat in de loop van de ochtend aan de slag met het opruimen van de straten.

Weerman Ed Aldus (Buienradar en RTV Rijnmond) vertelt dat het waarschijnlijk om een kleine tornado gaat, dat meld hij op basis van data. In het hele land werd gisteren code geel afgegeven vanwege zware windstoten.